zondag , 17 januari 2021
Gratis en vrijblijvend

Het verschil tussen mono- en polykristallijne zonnepanelen

Poly- of mono zonnepanelen wat is het verschil?
Een belangrijk verschil tussen de soorten pv-panelen is de keuze of u gaat voor monokristallijne zonnepanelen of polykristallijne zonnepanelen. Nu vraagt u zich misschien af wat hiermee bedoeld wordt.

Monokristallijne zonnepanelen
Dit zijn de zwartere zonnepanelen die u misschien wel herkent (zie de afbeelding hieronder). Een voorbeeld zijn de zonnepanelen van topfabrikant Yingli. De Yingli Panda all-black zonnepanelen. Installaties met deze zonnepanelen hebben per vierkante meter een relatief hoog rendement. Monokristallijne zonnepanelen kunnen wel een rendement halen van 17% procent. Het vermogens behoud is 92% na 10 jaar en na 25 jaar is dit nog 82%. Een nadeel van deze installaties is dat, om deze hogere rendementen te halen, er een ander productieproces wordt gebruikt om de zonnecellen voor de zonnepanelen te produceren. Hierdoor zijn de zonnepanelen duurder in aanschaf.

Monokristallijn zonnepaneel

Polykristallijne zonnepanelen
Dit zijn de “blauwe” zonnepanelen die u misschien wel herkent (zie de afbeelding hieronder). Het rendement van deze zonnepanelen is lager dan bij monokristallijne zonnepanelen. Maar installaties die deze polykristallijne zonnepanelen gebruiken zijn ook lager in aanschaf. Dit heeft dus alles te maken met het productieproces. Polykristallijne zonnepanelen hebben over het algemeen een lager rendement dan de monokristallijne zonnepanelen. Meestal is het rendement van deze zonnepanelen zo rond de 15%. Het vermogensbehoud is ook iets lager. Zo is het vermogensbehoud bij deze installaties na 10 jaar nog 90 % en na 25 jaar nog 80%.

polykristallijne zonnepaneel

Welke te kiezen?
De keuze van het soort paneel verschilt per situatie en is afhankelijk van meerdere factoren. Hoeveel zonnepanelen kunt u kwijt? Hoe belangrijk vind u het aanzicht van de zonnepanelen? Hoe hoog vermogen wilt u halen uit installatie? Hoeveel wilt u besparen u uw energierekening? Zo zullen er misschien nog wel meer vragen zijn waar u graag antwoord op moet/wilt hebben. Er zijn zo veel verschillende soorten installaties mogelijk. Laat u dus eerst goed informeren voordat u uiteindelijk een keuze maakt voor een zonnepaneel. Op mijn website kunt u offertes vergelijken van professionele zonnepanelen installateurs bij u in de buurt. Zo heeft u de kosten van een zonnepanelen installatie snel op een rijtje.

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang uw offertes voor Zonnepanelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA afbeelding

*

Scroll To Top