zondag , 17 januari 2021
Gratis en vrijblijvend

Category Archives: Zonnepanelen

BTW zonnepanelen terugvragen 2015

Het is inmiddels al een aantal Jaren mogelijk om BTW terug te vorderen op een zonnepanelen investering voor particulieren. Sinds november 2013 kan de BTW op een zonnepanelen installatie teruggevorderd worden. Al vele particulieren hebben de BTW inmiddels al teruggevraagd. Gelukkig heeft de belastingdienst het terugvragen van de BTW op een zonnepanelen investering redelijk eenvoudig gemaakt. Hieronder op de pagina ... Read More »

Kosten zonnepanelen?

Bent u benieuwd wat de kosten zullen zijn voor uw zonnepanelen installatie? In eerste instantie moet u bepalen hoeveel stroom u per jaar wilt opwekken en  aan de hand daarvan kunt u bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Als we kijken naar de meest gangbare zonnepanelen dan hebben deze een vermogen van 270 Wattpiek. De 270 Wattpiek is de te leveren ... Read More »

Het verschil tussen mono- en polykristallijne zonnepanelen

Poly- of mono zonnepanelen wat is het verschil? Een belangrijk verschil tussen de soorten pv-panelen is de keuze of u gaat voor monokristallijne zonnepanelen of polykristallijne zonnepanelen. Nu vraagt u zich misschien af wat hiermee bedoeld wordt. Monokristallijne zonnepanelen Dit zijn de zwartere zonnepanelen die u misschien wel herkent (zie de afbeelding hieronder). Een voorbeeld zijn de zonnepanelen van topfabrikant ... Read More »

Zonnepanelen winnen op prijs van energieleverancier

Zonnepanelen winnen op prijs van energieleverancier In het onderzoek van de stichting natuur en milieu wordt er gerekend met een gemiddeld verbruik per huishouden van 3000 kWh. Een gemiddeld huishouden betaalt gemiddeld op jaarbasis 950 euro aan elektriciteit. Deze kosten voor elektriciteit zijn de afgelopen jaren sterk gestegen door de toename van de vaste aansluit- en transportkosten: met 22% per ... Read More »

Zonnepanelen, hoe werkt het?

Nu de kosten van zonnepanelen blijven dalen, overwegen steeds meer Nederlanders om op hun dak groene stroom te gaan oogsten. Maar waar moet je allemaal aan denken bij de aanschaf van zonnepanelen en is dit wel de beste manier om je energierekening te verlagen? Hoe werkt zonne-energie? Op zonnepanelen zitten laagjes silicium. Zonlicht wekt elektrische spanning op tussen die laagjes. Dat ... Read More »

Kosten zonnepanelen?

Bent u benieuwd wat de kosten zullen zijn voor uw zonnepanelen installatie? In eerste instantie moet u bepalen hoeveel stroom u per jaar wilt opwekken en  aan de hand daarvan kunt u bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Als we kijken naar de meest gangbare zonnepanelen dan hebben deze een vermogen van 240 Wattpiek. De 240 Wattpiek is de te leveren ... Read More »

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen die je nodig dient te hebben is afhankelijk van je huidige energie verbruik. Ik zou zeggen kijk eens op uw jaar overzicht van je energie leverancier en bepaal aan de hand daarvan welk deel u wilt opvangen door energie van uw zonnepanelen. Wanneer je de volgende vragen beantwoord is het mogelijk om een helder beeld te vormen ... Read More »

Zonnepanelen, welke onderdelen heb ik nodig?

De gemiddelde kosten van zonnepanelen liggen ver uiteen. Je leest in de kranten dat er een steeds grotere opkomst is van zonnepanelen geproduceerd in China. De panelen zijn van mindere kwaliteit waardoor de prijs natuurlijk ook een stuk lager kan zijn. Let daar dus op bij de aanschaf van een zonnepanelen installatie. Dit beïnvloed de prijs aanzienlijk. Daarnaast kan met enige ... Read More »

Verhouding aanschaf zonnepanelen en zonnecollectoren/zonneboiler

Binnen eigen kringen (vrienden, (verre) kennis, etc.) heb ik eens uitgezocht wat er in 2011 nou het meest aangeschaft werd. Natuurlijk heb ik het dan over apparaten die energie uit zonlicht halen. Het is een vrij eenvoudig onderzoekje geweest. Het blijkt dat 92% (92 huishoudens) van de apparaten die zijn aangeschaft zonnepanelen zijn en 8% (8 huishoudens) zonnecollectoren/zonneboilers. Dit is ... Read More »

Scroll To Top