maandag , 30 november 2020
Gratis en vrijblijvend

Flexibele zonnepanelen?

Verschillende wetenschappers van een Zwitsers laboratorium zijn er in geslaagd om flexibele zonnecellen te ontwikkelen die een record rendement opleveren.

De zogenoemde flexibele zonnecellen zetten gemiddeld zo’n 20 procent van het opgevangen zonlicht om in elektriciteit. Dit bericht is afkomstig van de makers van het Zwitsers Federaal Laboratorium voor Materiaalkunde en Technologie. Bij de ontwikkeling van de cellen maakten ze gebruik van halfgeleidermateriaal dat bestaat uit koper, indium, gallium en seleen.

Buigzaamheid
De nieuwe flexibele zonnecellen zijn een stuk efficiënter dan het vorige record wat op 18,7 procent stond. Het record werd bereikt door dezelfde onderzoekers in mei 2011. De flexibele zonnecellen zijn lichter en buigzamer dan traditionele zonnepanelen. Het voordeel van de flexibele zonnecellen is dan ook dat ze makkelijk kunnen worden verwerkt in producten zoals dakpannen, zonneschermen of gevels.

Flexibele zonnepanelen

Glazen panelen
Tot op heden waren flexibele zonnepanelen nog veel minder efficiënt dan de huidige zonnepanelen. Welke bijvoorbeeld een fundament van glas hebben. Het materiaal wat in Zwitserland werd ontwikkeld overtreft voor het eerst de efficiëntie van panelen met een glazen fundering. De efficiëntste panelen ter wereld behalen een rendement van 44 procent. Deze panelen worden ook wel aangeduid met de naam SJ3-zonnecellen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in zonnepanelen die ziet u hier een overzichtje van zonnepanelen kosten.

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang uw offertes voor Zonnepanelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA afbeelding

*

Scroll To Top