zondag , 17 januari 2021
Gratis en vrijblijvend

Huishoudens bezorgd over energierekening

Bijna 20 procent van de Nederlandse huishoudens maakt zich zorgen over de vraag of de energierekening nog wel is te betalen. Door stijgende energiekosten verwacht één op de vijf huishoudens op andere uitgaven te moeten bezuinigen. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

Net niet de helft (44 procent) geeft aan niet te weten of ze eind dit jaar moeten bijbetalen of juist geld terugkrijgen. Dat aantal is nog hoger onder huurders (49 procent) en lagere inkomens (53 procent). Het onderzoek is uitgevoerd onder 1038 huishoudens door onderzoeksbureau GfK.

Minder warm water
Zo’n 81 procent geeft aan er serieus werk van te willen maken om het verbruik omlaag te krijgen. Mensen denken dan vooral aan minder warm water gebruiken en zuinigere apparaten kopen.

Week van de Energierekening
Om mensen beter inzicht te geven, begint Milieu Centraal maandag – samen met onder meer de Vereniging Eigen Huis en de Nederlandse Woonbond – de Week van de Energierekening. Huishoudens kunnen onder meer via internet checken of hun verbruik hoog of laag is, krijgen tips en kunnen meedoen aan acties om energie te besparen.

Rekening omlaag met zonnepanelen
Ook meer en meer mensen brengen de energierekening omlaag door het gebruik van zonnepanelen. Door gebruik te maken van zonne-energie worden er honderden euro’s bespaard.

U kunt aanzienlijk op uw energie kosten besparen door zonnepanelen aan te schaffen. Om te weten te komen wat een zonnepanelen installatie zou moeten kosten, kunt u hier offertes aanvragen.

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang uw offertes voor Zonnepanelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA afbeelding

*

Scroll To Top