zondag , 17 januari 2021
Gratis en vrijblijvend

Subsidie voor zonnepanelen 2013

In 2013 is er weer 30 miljoen euro ter beschikking gesteld voor de subsidiepot van zonnepanelen. Als u gebruik wilt maken van de subsidie op zonnepanelen kunt u uw aanvraag digitaal indienen bij AgentschapNL via het online loket. De subsidie pot van 2012 is wegens een groot succes volledig op gegaan.

De subsidie op zonnepanelen is ingevoerd op 2 Juli 2012 en is geldig voor particulieren. De huishoudens kunnen vervolgens 15% van het aankoopbedrag van de zonnepanelen installatie terug krijgen. De subsidie is geldig voor de panelen en de omvormer en dus niet de arbeids- en verbouwingskosten.

Zonnepanelen subsidie voorwaarden
Daarnaast zijn er nog enkele voorwaarden aan de subsidie verbonden. Het zonnepanelen systeem dient een minimaal vermogen te kunnen leveren van 600 watt-piek. De meeste zonnepanelen hebben een gemiddeld vermogen van 1.400 watt-piek. Dit komt overeen met een systeem van 10m2 panelen. De installaties worden gesubsidieerd tot maximaal 3.500 watt-piek. Anders gezegd tot maximaal 650 euro per zonnepanelen installatie.

De subsidie kunt u hier digitaal aanvragen. Let erop dat u een DigiD nodig heeft voor de aanvraag. Daarnaast heeft u ook een document van uw koopovereenkomst nodig. Hier kunt u meer lezen over de kosten van zonnepanelen.

Offertes aanvragen?
Als u geïnteresseerd bent in het plaatsen van zonnepanelen en u wilt graag een kosten overzicht van meerdere zonnepanelen installateurs. Dan kunt u via het onderstaande formulier offertes aanvragen bij meerdere installateurs (gratis en vrijblijvend).

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang uw offertes voor Zonnepanelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA afbeelding

*

Scroll To Top