zondag , 17 januari 2021
Gratis en vrijblijvend

Wist u dat er in het algemeen twee soorten zonnecollectoren zijn?

Vandaag zal ik de zonnecollector behandelen. Een zonnecollector zet dus zonlicht om in warmte. Het systeem werkt vrij simpel. Wanneer een metalen voorwerp in de zon ligt wordt het warm. Een zonnecollector werkt met hetzelfde principe. Deze warmte wordt afgegeven aan een medium. Als medium wordt in de meeste gevallen water gebruikt.

Er zijn verschillende zonnecollectoren te verkrijgen. Zie hieronder:

Vlakke plaat zonnecollector

Vlakke plaat zonnecollector bestaat uit een bak met een zwarte bodem en onder die bodem zit een zwarte laag. In deze bak zit een buis waar water doorheen loopt. De bak wordt afgesloten met een plaat zo blijft de warmt in de bak. De lucht in de bak wordt verwarmt door de zon en zo ook het water in de buis. Doormiddel van een pomp wordt het water naar bijvoorbeeld de boiler gepompt. Het water in een zonnecollectorsysteem wordt vaak gemengd met antivries. Dit om bevriezing in de winter te voorkomen.

Vacuümbuis zonnecollector

Dit zijn hoge rendement zonnepanelen met heatpipes. Zoals op het plaatje te zien zijn dit zonnepanelen met naast elkaar geplaatste buizen met glas. Deze buizen zijn voorzien van dubbel glas waarin zich het vacuüm bevind. Dit zorgt ervoor dat de warmte extreem goed vastgehouden wordt. Aan de binnenkant van de binnenwand is ook nog eens een speciale coating aangebracht om ervoor te zorgen dat de warmte extra goed behouden blijft. In de buis bevindt zich een koperen absorber. De warmte wordt verzameld in de top van de heatpipe. Het bovenste punt van de heatpipe wordt in de koperen zonnecollector geplaatst en daar wordt het dan weer overgedragen aan het circulerende water. Wilt u weten wat de kosten zijn van een heatpipe zonnecollectoren systeem vraag dan hier offertes aan.

Wil je weten wat de verschillen zijn tussen vacuüm en vlakke plaat collectoren klik dan op de link.

Gratis zonneboiler offertes vergelijken

Ontvang gratis en vrijblijvend tot vijf offertes van professionele zonneboiler leveranciers. Laat u snel informeren over de prijs van uw zonneboiler systeem door meerdere offertes van zonneboiler leveranciers te vergelijken. Zo weet u zeker dat u voor de beste prijs en kwaliteit kunt gaan! Klik hier voor zonnepanelen offertes!

De voordelen van de offertes service:

✔ Het is heel eenvoudig, gratis en vrijblijvend!
✔ U kunt uitgebreid vergelijken en flink besparen!
✔ U hoeft zelf geen contact op te nemen met de zonneboiler leveranciers

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang uw offertes voor Zonnepanelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CAPTCHA afbeelding

*

Scroll To Top